alt

20 mai 2023

Te-ai întâlnit vreodată pe cineva și te-ai găsit obosit și fără energie după ce ai plecat? Dacă da, este posibil să fi fost victima unui vampir energetic. Acest termen extrem de mistic și înfricoșător de astăzi se referă la oamenii care fură energia altora fără știrea lor. Astăzi, facem bilanțul cine sunt vampirii energetici, cum să-i recunoaștem și, mai ales, cum să-i evităm. Pentru aceasta ne vom baza pe opera lui Arnaud Thuly, celebru autor, speaker și formator în ezoterism și magie.

Vampir psihic, emoțional și energic: hai să dezlembăm acest amestec

Vampir psihic sau vampir energetic?

Potrivit lui Arnaud Thuly , vampirii energetici pot fi numiți și „vampiri psihici”. Acest termen a apărut în domeniul psihoterapiei la începutul secolului al XX-lea pentru a aduce o dimensiune mai psihologică și societală termenului de „vampir energetic”. Cu toate acestea, termenul „vampir psihic” rămâne în domeniul energetic. Într-adevăr, când vorbim de „psihic”, este într-adevăr „energia noastră psihică” care desemnează exact aceeași energie vitală care străbate corpul nostru. Dar, deoarece termenul „psihic” poate fi ambiguu, este mai bine să vorbim despre vampirism energetic, care este mult mai clar.

Deci, pentru cei care se întrebau care este diferența dintre un vampir psihic și un vampir energetic: nu există! Ambele înseamnă același lucru din două puncte de vedere diferite.

Vampirul emoțional vs. vampir energetic

Acum să trecem la termenul „vampir emoțional”. Aici lucrurile devin complicate. Termenul „vampir psihic” pe care tocmai l-am văzut are, în prea multe minți, o conotație psihologică, deci legată de afect și emoție. Prin urmare, am putea fi făcuți să credem că vampirul psihic se hrănește cu gândurile altora, ceea ce este complet fals în realitate. În multe scrieri, și în special pe web, acesta este, din păcate, un amalgam care apare foarte frecvent. Prin urmare, trebuie să fim atenți la termenul folosit.

În plus, majoritatea site-urilor web de astăzi induc în eroare o mare parte a utilizatorilor de internet asociind în mod eronat anumite grupuri de oameni cu vampiri energetici, atunci când aceștia nu sunt. Într-adevăr, citim foarte des pe web că următoarele persoane ne consumă energia:

  • persoane care se plâng tot timpul sau persoane care sunt deprimate;
  • pervertiți narcisici;
  • manipulatoare;
  • bătăuși;
  • tragedienii (care fac mare lucru dintr-un fleac);
  • etc…

REZERVARE TERAPIE ONLINE

Cu toate acestea, acești oameni nu sunt neapărat vampiri energetici! S-ar putea să fie, dar nu este inevitabil. Dar atunci de ce acești oameni nu sunt neapărat vampiri energetici? Ei bine, pur și simplu, pentru că nu ne „fură” energia vitală în mod direct! Și da, în afară de vampirii energetici adevărați, fiecare își consumă propria energie. Ceea ce se întâmplă cu persoanele menționate mai sus este că pun multă greutate emoțională sau emoțională pe umerii tăi, de parcă ai purta o povară. Drept urmare, tu (tu însuți) îți epuizezi energia mai repede susținând această greutate. Dar în niciun caz un pervers narcisist (dacă nu este, în plus, un vampir energetic!) nu va putea să-ți fure singur energia. Prin urmare, fiecare este responsabil de propriul consum de energie.

Pentru a rezuma, vampirul emoțional este legat de domeniul psihologiei și emoției, în timp ce vampirul energetic este legat de domeniul ezoterismului și energiei.

Deci, ce este un vampir energetic?

Atragerea energiei lipsă de la alții

Deci, acum că am defalcat și diferențiat termenii de mai sus, să trecem la treabă: ce este un vampir energetic? În primul rând, trebuie să ne interesăm de energia noastră. După cum probabil știți, cu toții avem o rezervă de energie pe care o folosim parțial sau integral în timpul zilei. Noaptea, când dormim, „încărcăm bateriile” și ne refacem rezerva pentru ziua următoare. Până atunci, totul merge bine. Cu toate acestea, unii oameni nu reușesc să-și revină bine noaptea și, pentru a spune simplu, ei își încep ziua cu o rezervă pe jumătate plină sau chiar abia plină de energie. Prin urmare, această cantitate nu le va fi suficientă pentru a gestiona micile pericole ale zilei până seara. Atunci se instalează un mecanism de autoprotecție. în mișcare: vampirism energetic.Pentru a compensa această lipsă de energie, acești oameni vor atrage din ceilalți energia care le lipsește.Așa numiți „vampiri energetici”, acești hoți de energie sunt rareori conștienți de ceea ce fac.

Care sunt semnele vampirismului energetic?

Persoana vampirizată se găsește așadar foarte repede cu un nivel scăzut de energie, în timp ce vampirul energetic și-a reîncărcat bateriile. Principalul semn vizibil al unei vampirizări energetice este, evident, oboseala. Aceasta este o oboseală care apare foarte repede, în general la sfârșitul întâlnirii cu vampirul energetic sau puțin după. Această oboseală este, de asemenea, mai intensă decât ești obișnuit.

Cum să te protejezi de vampirismul energetic?

Iată câteva sfaturi pentru a te proteja de vampirii energetici:

Cea mai eficientă tehnică pentru a evita să fii vampirat este, fără îndoială, aceea de a evita să te găsești în prezența vampirilor energetici! Trebuie, de fapt, să fugi de ei pentru ca ei să nu aibă posibilitatea să-ți fure energia. Daca in anturajul tau ti-ai dat deja seama ca ai fost facut vampir de cineva, evita cu orice pret aceasta persoana! Fii atent, deoarece acestea pot fi persoane apropiate, cum ar fi soțul tău, copiii tăi, părinții tăi, prietenii tăi etc.

A fi foarte prezent, în sensul de a fi conștient de fluxul tău energetic. Pentru a face acest lucru, puteți face meditații sau exerciții energetice în mod regulat. De asemenea, puteți face o sesiune de reiki sau magnetism . Te vei simți mai repede atunci când un vampir energetic se apropie de tine.

Utilizați pietre de protecție precum turmalina și labradoritul. Poarta-le cu tine, te vor proteja de vampirii energetici.

Acum știi ce este un vampir energetic și cum să te protejezi de ei! Dacă doriți să vă reîncărcați bateriile de energie, vă invităm să faceți o întâlnire cu Doamna D. Sarbu!

Posted in: Uncategorized

Leave a Comment